Kraliçe Elizabeth'in birçok başarısı arasında bir kısmını elinde tuttuğu Guinness Dünya Rekoru unvanları da var. En uzun hüküm süren kraliçeden en zengin kraliçeye, Kraliçe Elizabeth'in 7 adet Guinness Dünya Rekoru bulunuyor.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 2

21 Aralık 2007'de resmen en yaşlı Britanya kraliçesi unvanının sahibi oldu. Rekor daha önce hükümdarın büyük, büyük büyükannesi Kraliçe Victoria'nın elindeydi.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 3

Kraliçe Elizabeth dünyanın en uzun hüküm süren kraliçesi olma unvanıyla da biliniyor. Kraliçe, 9 Eylül 2015'te, 63 yıldan fazla hüküm sürmesinin ardından Kraliçe Victoria'nın saltanat süresini geride bıraktı.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 4

Guinness Dünya Rekorları'na göre Kraliçe Elizabeth, aynı kişinin aynı anda meşru hükümdarı olduğu bağımsız ülke sayısı rekorunu da 16 ülkeyle elinde bulunduruyordu.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 5

Bunun onu muhtemelen dünyanın en güçlü kadını yaptığını kabul eden rekorlar kitabı şunları söylüyor: Kraliçenin rolü sembolik ve törensel olsa da, 15 Birleşik Krallık Milletler Topluluğu ülkesinde (artı Birleşik Krallık) yaşayan 139 milyondan fazla kişi onu hükümdar olarak tanıyordu.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 6

Kraliçe Elizabeth'in görüntüsü en az 35 farklı ülkenin madeni parasında yer alıyor. Bu sayı Kraliçe Victoria için 21, Kral George V içinse 19'du.

Kraliçe Elizabeth'in Guinness rekorları - 7

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in liderliğindeki kraliyet ailesinin serveti, bağlı şirketler, taşınmazlar, sanat koleksiyonları ve mücevherlerle birlikte 20 milyar sterlin olduğu tahmin ediliyor.