KTÖS ve Gönyeli Okul Aile Birliği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı önünde düzenlenen eylemde KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı konuşmada, “Temel amacımız sadece Gönyeli İlkokulu olarak değil, bir çok okulumuzdaki sorunları dile getirmektir” dedi.

Gönyeli İlkokulunda, özel eğitim öğretmeni, hademe ve yönetici eksikliğinin bulunduğunu belirten Şener Elcil, Geçitkale İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Alasya İlkokulu, Güzelyurt Barış İlkokulu’nda da öğretmen eksikliği bulunduğunu, Girne 23 Nisan İlkokulu’nda öğrenci sayısının bin 100’e çıkmasına karşın sadece 2 hademenin bulunduğunu savundu.

Elcil, 2007’den sonra hademe kadrosunda işe alınan bir kısım personelin Eğitim Bakanlığı’nda “sekreter” olarak görevlendirildiğini bu nedenle de okullardaki temizlik faaliyetlerinin ihmal edildiğini iddia etti.

Gönyeli İlkokulu’ndaki öğrenci sayısının 700’e ulaştığını belirten Elcil, “Sorunlar giderek büyüyor” dedi. Okuldaki büyümeyi öngörerek pek çok kez tedbir alınmasını gündeme getirdiklerini kaydeden Elcil, “Eğitim Bakanları olaya kayıtsız kalmalarından dolayı durum bu raddeye geldi..Okul’daki sorunlar,  okuldaki işleyişi aksatıyor; var olan düzeni, eğitim sistemini, programın işleyişini etkiliyor...Tek bir bakanlık yetkilisi okulla ilgili soruna ilgi göstermemiştir” dedi.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ YOK

Sıkıntıların, öğretmenlerin özverisi ile aşılamayacak düzeyde olduğunu ifade eden Elcil, okulda, özel eğitim öğretmenine ihtiyaç duyulduğunu, bu durumun mevcut öğretmenlerle açılacak bir durum olmadığını, 2014-2015 eğitim yılında okulda iki özel eğitim öğretmeni görev yaparken 2015-2016 eğitim yılında özel eğitim öğretmeni olmadığını söyledi.

Farklı davranış gösteren öğrencilere yönelik, bu yıl özel eğitim öğretmeni istihdamı yapılmadığını Türkiye’den de özel eğitim öğretmeni gelmediğini savunan Elcil, KKTC’de 117 işsiz özel eğitim öğretmeninin bulunduğunu ancak bunların istihdam edilmesinden kaçınıldığını savundu.

OKULLARA İLGİ EN ALT DÜZEYE DÜŞMÜŞTÜR

Hükümeti eğitim ve sağlıkta temel görevlerinin hiçbirini yerine getirememekle de eleştiren Şener Elcil, “Okullara olan ilgi en alt düzeye düşmüştür” dedi.

Sorun giderilene kadar eylemlere devam edeceklerini belirten Şener Elcil, eğitim denetmenlerinin de grevde olmasının nedeninin Devletin görevini yerine getirmemesinden kaynaklandığını belirtti.

SUİÇMEZ: “OKULDA 20’NİN ÜZERİNDE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÖĞRENCİ VAR”

Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birliği adına Suat Suiçmez yaptığı konuşmada, Gönyeli İlkokulu’nda özel eğitime muhtaç 20’nin üzerinde öğrenci bulunduğunu, buna karşın okulda özel eğitim öğretmeni bulunmadığını, bunun yanında müzik ve rehber öğretmeni de bulunmadığını savundu.

Çocukların eğitim hakkının öğretmen eksikliğinden dolayı gasp edilmekte olduğunu savunan Suiçmez, “Politik düşünce ve torpil yüzünden, (devlet okullarında) eğitim gün geçtikçe dibe vurmaktadır. Öğrencilerimizin başarı oranı bunun ispatıdır” dedi