Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e geçişlerde kullanılan ez-Zaim askeri kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Yahudi yerleşim yeri Maale Adumim yakınlarında şüpheli bir aracın durduğu ve kadın sürücünün araçtan indiğini ifade etti. Sürücünün polise yaklaştığı sırada gerçekleşen patlamada, araç şoförü Filistinli kadın ile İsrailli polisin yaralandığı kaydedildi.

Rosenfeld, çok sayıda güvenlik gücünün intikal ettiği bölgede, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

İsrail acil yardım servisi Magen David Adom'dan yapılan açıklamada da, saldırıyı düzenlediği iddia edilen kadının ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ile tırmanan gerginlik, son günlerde Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekim ayının başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla dün Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verirken, İsrail ordusuna ait savaş uçakları da Gazze'de bazı bölgelere hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda hamile bir kadın ile 3 yaşındaki kızı yaşamını yitirdi.