Filistinlilerin yaşadığı Tur, Silvan, Şafat, er-Ram ve İsaviye bölgeleri başta olmak üzere Doğu Kudüs'ün tüm mahallerinde çatışmalar gece boyu devam etti.

İsrail polisi, gece yaptığı baskınlarda Doğu Kudüs'te 16, Cenin, Nablus, Beytüllahim, El-Halil başta olmak üzere birçok kentte 15 Filistinliyi gözaltına aldı.

Öte yandan İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfelt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail polisi, son iki haftada Kudüs'te 188 şüpheliyi gözaltına aldı" ifadesine yer verdi.

Mescid-i Aksa içine giriş için bugün yaş sınırlaması koymayan polis, şehir genelinde ise geniş güvenlik önlemlerini devam ettiriyor. İsrail polisi son bir ay içinde ard arda Kudüs tramway duraklarına araçla yapılan saldırıların ardından bu sabah, tramway duraklarına araç girişini engelleyecek beton bloklar yerleştirdi. Şehir üzerinde ise sürekli polis helikopterlerinin devriye uçuşu yaptığı görülüyor. Şehrin ana caddeleri üzerine de mobil polis noktaları kuruldu.

Mescid-i Aksa'ya giriş çıkışlarda ise bugün sakinlik gözleniyor. İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise "İsrail hükümeti Mescid-i Aksa'da uygulanan mevcut statükoda herhangi bir değişikliğe gitmeyecek" dediği belirtildi.