Netanyahu'nun, Irak ordusunun Kuzey Irak bölgesinde yönelik saldırıları karşısında Kürtlere destek bulmak için dünya liderleri arasında lobi çalışması yürttüğünü belirtti.

PUTİN VE MERKEL'İ ARADI, BEYAZ SARAY'A HABER GİTTİ

İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun bu amaçla Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekletirdiğini söyledi.

İsrailli yetkililer ayrıca, Fransa ile olan temaslarında da aynı konunun yer aldığını ve İsrail'in ulusal güvenlik danışmanı Meir Ben-Shabbat konuyu bu hafta Washington'da Trump yönetiminden yetkililerle ile tartıştığını bildirdi.

Ayrıca İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Cuma günü Tel Aviv Radyosu'na yaptığı açıklamada, Kürtlere yönelik saldırıların son bulması için çalıştıklarını, “Kürtlerin Batı'yı desteklediğni ve buna layık olduğunu” söyledi.

İSRAİL'İN ÇIKARLARI VAR

İsmini vermek istemeyen Netanyahu hükümetinden bir yetkili, İsrail'in Kuzey Irak bölgesinde güvenlik menfaatleri olduğunu söyleyerek; "Bu stratejik bir yer "dedi. Daha ayrıntılı bilgi vermeden İsrail'in Irak Kürtlerine kendilerini korumak için gerekli olanakları sağlamak istediğini de ekledi: "Birisi onlara silahlar verse çok iyi olurdu."