Kuveyt İçişleri Bakanlığı, Kuveyt'te Şiilerin gittiği bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenleyen saldırganın Suudi Arabistan vatandaşı Fahd Süleyman Abdulmuhsin Keba olduğunu açıkladı.

Kuveyt'in aynı ismi taşıyan başkenti Kuveyt'teki el Savaber bölgesinde bulunan Şiilerin gittiği İmam el Sadık Camisine Cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Kuveytli yetkililer, camiye bombalı saldırı düzenleyerek 27 kişinin hayatını kaybetmesine, en az 200 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu açıkladı. Kuveyt İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının 1992 doğumlu ve Suudi Arabistan vatandaşı Fahd Süleyman Abdulmuhsin Keba olduğu kaydedilerek, Kabe'ın ülkeye Kuveyt Uluslararası Havalimanından olaydan birkaç saat önce giriş yaptığı bildirildi.

Yetkililer, bomba yüklü aracı camiye sürdüğü belirlenen 25 yaşındaki Abdurrahman Sabah Eidan Saud adlı bir Kuveytlinin de tutuklandığını bildirdi. Yerel medyada yer alan haberlerde saldırıyla bağlantısı bulunduğu belirlenen en az 7 kişinin tutuklandığı dile getirildi.