Filistin Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa ile Kuveyt Arap Ekonomisi Kalkınma Fonu Ekonomi Müsteşarı Tarık el-Menis'in, Ürdün'ün başkenti Amman'da, İsrail saldırılarında zarar gören Gazze Şeridi'nin imarı için Kuveyt'in 200 milyon dolar bağış yapmasını içeren bir anlaşma imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, iki yıl içerisinde Gazze'deki çeşitli sektörlere aktarılması öngörülen yardım anlaşmasına göre söz konusu bağışların, Filistin Bayındır ve İskan Bakanlığı, Yerel Yönetimler Bakanlığı, Milli Ekonomi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Filistin Su İdaresi'nin gözetiminde konut, alt yapı, su, ekonomi ve ticaret gibi çeşitli sektörlerde kullanılacağı kaydedildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu. Söz konusu paranın 2,6 milyar dolarının Gazze'nin imarına, 2,8 milyar dolarının da Filistin hükümetinin gelecek 3 yıllık bütçesine dahil edilmesi öngörülmüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 bin 272 Filistinli yaşamını yitirmiş, 11 bin 711 kişi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin yapı zarar görmüştü.