Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey kesiminde yer alan Refah kentinde yürütülen güvenlik operasyonları kapsamında silahlı gruplara ait mevzilere hava saldırısı düzenlendi. Saldırılar sonucu 14 kişinin öldürüldüğü, 23'ünün yaralandığı, söz konusu gruplara ait silah depolarının da tahrip edildiği belirtildi.

Şeyh Zuveyd ve Refah kentlerinde yürütülen operasyonlarda, aynı zamanda hakkında arama kararı olan 10 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, bombalanan yerlerden yoğun duman bulutları ve patlama seslerinin yükseldiğini söyledi.

Bölgedeki hava destekli operasyonların, güvenlik güçlerine ait bir iş makinasının ele geçirilerek yakılmasının ardından başlatıldığı öne sürüldü.

Kuzey Sina'da başlangıçta Beyt el-Makdis olarak ortaya çıkan ancak Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ederek adını Sina Vilayeti şeklinde değiştiren silahlı grup başta olmak üzere birçok örgütün faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle 2013 yılından bu yana operasyonlar düzenliyor