Rusya'nın Perm kentinde test edildiği laboratuvarın kapısının açık kalmasını fırsat bilip kaçan ve trafiği birbirine katan öğrenme becerisine sahip IR77 robotunun, üreticisi Promobot şirketi tarafından sürekli kaçma eğilimi göstermesi nedeniyle etkisiz hale getirilebileceği belirtildi.

İnsanlarla basit şekilde iletişim kurabilen ve müşterilere hizmet etmek için geliştirilen IR77 robotu önceki günlerde test edildiği araştırma laboratuvarından kaçmış ve şarjının bitmesi sonucu yaklaşık bir saat yol ortasında durup trafiği birbirine katmıştı.

Olayın ardından polise yazılı açıklama yapmak zorunda kalan IR77’nin tasarımcıları, sürekli kaçma eğilimi göstermesi nedeniyle onu etkisiz hale getirmek istediklerini belirtti.

Promobot şirketinin kurucu ortaklarından Oleg Kivokurtsev, "IR77’nin belleğinde iki kez değişiklik yaptık, ancak ısrarla çıkışa doğru gitmeye devam ediyor. Bu özelliği müşterilerimizin hoşuna gitmeyebileceğinden onu demonte etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

​'ONUNLA ORTAK BİR DİL BULURUZ'

YouTube'a yansıyan görüntüleriyle herkesin sevgisini kazanan IR77 içinse çok sayıda kişi 'Onu öldürmeyin' çağrısı yaptı. Kullanıcılardan biri "Onu bana verin, biz onunla ortak bir dil buluruz" ifadelerini kullandı.

Bir başka kişi de Promobot şirketine şöyle seslendi: "Onu neden imha ediyorsunuz ki? Kalbimi kırdınız."