Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa kıtasında Rusya’yı dışlama politikasının uygulandığını söyledi.

Lavrov, Hazar Beşlisi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin Rusya ile NATO ilişkilerine yönelik sorusunu cevaplarken, NATO'nun Rusya’da bir düşman imajı oluşturmak istediğini savundu.

“NATO ile olan terörle mücadele, Afganistan’daki NATO güçlerini DAEŞ ve diğer radikallerle etkin mücadele için destekleme işbirliği anlaşmalarını biz durdurmadık” diyen Lavrov, NATO’nun NATO-Rusya Konseyi toplantısını yapmalarını istediğini ve Rusya’nın da kabul ettiğini belirtti.

Lavrov, “Biz görüşmelerden kaçmayız. Görüşmenin propaganda amaçlı değil, Avrupa kıtasının askeri güvenlik alanındaki siyasetinin sonucu olan durumun ciddiyetine uygun olan bir görüşme olacağını umut ediyorum” ifadesini kullandı.

NATO’nun Rusya’yı dışlamaya çalıştığını iddia eden Lavrov, “Avrupa kıtasında Rusya’yı dışlama politikası uygulanıyor. Bunu Avrupa siyasetçilerin anlayacağını, bu siyasetin değişeceğini ve bunun AGİT ve NATO ile Rusya arasındaki temel anlaşmalar çerçevesinde yapılacağından umutluyum” şeklinde konuştu.

Geçen hafta Varşova’da yapılan Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde NATO 2017 yılından itibaren Doğu Avrupa’daki Letonya, Polonya, Litvanya, Estonya ülkelerine 4 askeri tabur yerleştirme kararı almış, ayrıca Rusya’nın Kırım ilhakını yasa dışı ve hukuka aykırı olarak nitelendirerek, Ukrayna’yı destekleme kararını duyurmuştu.