BM'den yapılan yazılı açıklamada, BM Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) 14-15 Ocak'ta yapılan ilk tur Libya görüşmelerinin ikinci turuna 26 Ocak'ta başlanacağı belirtildi.

Görüşmelerde, ülkenin belediye ve bölgesel konsey temsilcilerinin, güven arttırıcı önlemler ve bunların uygulanması konularını tartışmak için bir araya geleceği ifade edildi.

Açıklamada, UNSMIL'in daha sonraki tarihlerde, Libya siyasi parti temsilcilerinin ve askeri grupların da toplantılara katılmasını hedeflediği kaydedildi.

Libya'da 17 Şubat 2011'de yaşanan devrimin ardından istikrar sağlanamamış, Mayıs 2014'te ise emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

Olayların ardından biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, başkentteki Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.