Kufra'daki sağlık birimi yetkilisi İbrahim Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldedeki hastaneye bu sabah evlerine roket isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 3'ü çocuk 8 kişinin cansız bedeni ile çatışmalarda yaralanan 5 kişinin getirildiğini söyledi.

Çatışmaların başladığı geçen haftadan bu yana ölenlerin sayısının 26'ya yükseldiğini, 30'dan fazla kişinin de yaralandığını aktaran İbrahim, bu kişilerin tamamının Zeviya aşiretinden olduğunu, Tebu aşiretinin verdiği kayba ilişkin ise bilgi alınamadığını kaydetti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre de, aşiretler arasındaki çatışmalar bu sabah Kufra'nın güneyinde yeniden başladı. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda sivillere ait evlerin de isabet aldığı belirtildi.

Tebu ve Zeviya aşiretleri arasında Kufra'da süren çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade ediliyor.

Libya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Kufra beldesinde iki kabile arasında geçen yıl Şubat ayında çıkan çatışmalarda 136 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Afrika kökenli Tebu kabilesi mensuplarının Libya'nın yanı sıra yoğun olarak Çad, Sudan ve Nijer'de yaşadığı, Arap kökenli Zeviya'nın ise ülkenin güneyinde yaklaşık bin yıldır bulunduğu biliniyor.