Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Derne kenti yakınlarındaki AynMare bölgesinde Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi ile Tobruk hükümetine bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalarda Tobruk hükümetine bağlı 14 asker hayatını kaybetti. Ağır silahlar taşıyan 4 araç Konsey birliklerince ele geçirildi. Yaralılar olduğu da ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, İslami gruplar tarafından, emekli General Halife Hafter'in, "Bingazi'yi aşırı gruplardan temizlemek amacıyla" başlattığını ileri sürdüğü operasyona karşı 12 Aralık 2014'te kurulmuştu. Konsey, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ ile de mücadele ediyor.

Muammer Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'inZintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Hafter ise birliklerini ülkenin doğusundaki Tobruk'a çekmiş, ülke iç savaşa sürüklemişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus hükümetinin desteklediği Fecr-i Libya ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar sürüyor.