Hafter yanlısı bir subay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çatışmalarda, asker Muhammed Receb Abdulhamid Necm'i kaybettik, bazı askerlerimiz de yaralandı" dedi.

Hava üssüne saldırıda howitzer topu kullanılarak karşı tarafa can ve mal kaybı verdirildiğini aktaran subay, çatışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan Bingazi hastanesinden bir yetkili, Bingazi Devrimciler Şura Meclisi'ne bağlı güçlerden saha komutanı Selim Yunus'un yanı sıra Ferac el-Uraybi ve Miftah Yusuf'un cesetlerinin hastaneye getirildiğini belirtti.

Bingazi el-Cela Kaza Hastanesinden bir yetkili ise Bingazi Devrimciler Şura Meclisi yanlısı Ensaru'ş Şeria üyesi Abdullah Abdulvahid eş-Şerif'in cesedinin hastaneye getirildiğini aktardı.

Emekli general Halife Hafter 16 Mayıs'ta hükümet yanlısı ve devrimci bazı grupları terörist ilan edip bunlara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. Özellikle ülkenin doğusunda, Hafter'e bağlı güçler ile "Bingazi Devrimciler Şurası" adı altında birleşen devrimci silahlı gruplar arasında çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor.