Libya'nın kuzeybatısındaki Ez-Zaviye kentinde iki kabile arasında cuma gününden bu yana devam eden çatışmaların ardından, kentteki tüm kabileleri kapsayan ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ateşkes anlaşmasının halihazırda birbirleriyle çatışma halinde olan iki kabilenin yanı sıra kentteki diğer kabileler için de geçerli olduğu belirtildi.

Anlaşma gereği "tüm askeri araçların kentten çekileceği ve çatışan iki taraftan da suçluların tarafsız güçlere teslim edileceği" kaydedildi. Söz konusu tarafsız güçlerin kim olduğuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

Suçluların iadesinin mümkün olmaması halinde bu kişilerin kabile çatısı altından çıkarılacağı ve sosyal korumadan mahrum bırakılacağı aktarıldı.

Libya'nın Ez-Zaviye kentinde "Sakroğulları" kabilesinden üç kişinin Sayyad bölgesinde öldürülmesinden "Hunneyşoğulları" adlı kabile sorumlu tutulmuş, bunun üzerine cuma günü iki kabile arasında çatışmalar başlamıştı. Çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu ifade edilirken bölgedeki koşullardan dolayı sayılarına ilişkin net bilgi verilmemişti.

Taraflar arasındaki çekişmenin son bulması için başka bir kabilenin ara buluculuk yapmaya çalıştığı da ifade edilmişti.