Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne (TM) bağlı askeri birliklerin, kenti terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için Sirte'ye doğru hareket ettiği bildirildi.

TM'ye bağlı ordu genel komutanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, parlamentoya bağlı askeri birliklerin, daha önce açıklanan "Büyük Sirte Operasyonu" kapsamında, kenti DAEŞ'ten temizlemek için Sirte'ye doğru ilerlediği belirtildi.

TM'ye bağlı Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, geçen mayıs ayında Sirte'de kontrolü ele geçiren DAEŞ'e karşı savaşmaya hazır olduğunu ilan etmişti.

Genel Komutanlık Basın Bürosu Müdürü Halife el-Ubeydi yaptığı yazılı açıklamada, Libya güçlerinin, Sirte'yi ve kent halkını örgütün elinden kurtarmaya hazır olduğunu ve harekete geçmek için Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı General Halife Hafter'in emrini beklediklerini belirtmişti.

Fas'ın Suheyrat kentinde varılan anlaşma sonucu kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi ise Libya askeri güçlerine, Libya ordusunun en üst komuta merkezi olması hasebiyle "vereceği talimatı" bekleme çağrısı yapmıştı. Başkanlık Konseyi, Sirte'yi kurtarma mücadelesinin askeri güçler arasında bir çatışmaya dönmesinden ve ülkeyi bir iç savaşa sürüklemesinden duyduğu endişeyi dile getirmişti.