Londra'da bir metro istasyonunda üç kişiyi bıçakla yaralayan kişi gözaltına alındı.

İngiliz basınında yer alan iddiaya göre, kentin doğusundaki Leystone istasyonunda akşam saatlerinde meydana gelen olayda, saldırgan, "Bu Suriye için" diye bağırdı. Ancak bu iddia, Londra polis teşkilatı tarafından doğrulanmadı.

Polisten yapılan açıklamada güvenlik güçleri, metro istasyonuna intikal ettiğinde bıçaklı bir kişinin yolcuları tehdit ettiği kaydedildi. Şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bir kişinin ciddi şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi.

İngiliz basınında yer alan bilgiye göre ise saldırıda biri kişi ciddi şekilde yaralanırken, 3 kişi daha hafif yaralar aldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, elinde bıçak bulunan uzun boylu siyahi bir kişiye polisin müdahale ettiği görülüyor.

londra-saldiri-promo.jpg

“TERÖR OLAYI”

Londra Polis Teşkilatı, kentin doğusundaki bir metro istasyonundaki bıçaklı saldırının "terör olayı" olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Londra Polis Teşkilatı Scontlandyard'ın Terörle Mücadele Birimi Müdürü Richard Walton, "Bu olayı terör olayı olarak değerlendiriyoruz. Halkı sakin ama uyanık ve ihtiyatlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Ülkede terör tehdidinin ciddi seviyede görüldüğünü belirten Walton, "Bu, bir terör saldırısının kuvvetle muhtemel olduğu anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Olayın meydana geldiği saatlerde Leytonstone metro istasyonu civarında bulunanlara polisin terörle mücadeleye ayrılmış telefon hattını arayarak bilgi vermeleri çağrısında bulunan Walton, olay anında fotoğraf veya video çekmiş olanların da ellerindeki görüntüleri polisle paylaşmalarını istedi.

Polisten yapılan açıklamada, ağır yaralanan bir kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, diğer iki kişinin ise hafif yaralar aldığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda, elinde bıçak bulunan uzun boylu siyahi bir şahsın polis tarafından etkisiz hale getirilip göz altına alındığı görülüyor.

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası çarşamba günü yaptığı oturumda İngiliz uçaklarının Suriye'deki DAEŞ hedeflerine saldırı düzenlemesine izin veren tezkereyi onaylamıştı.