İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısındaki bir metro istasyonunda patlama oldu. El yapımı patlayıcının kullanıldığı saldırıda yaralanan 22 kişi hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Polis olayı 'terör saldırısı' olarak değerlendiriyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Parsons Green istasyonundaki bir metro vagonunda yaşanan patlamada 22 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın kaynağının trendeki bir çantanın içinde bulunan beyaz bir kovadaki el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi.

​TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Olay yerinden herkesin uzak durması çağrısında bulunan polis olayı 'terör saldırısı' olarak değerlendiriyor.

Polis İngiliz gizli servisi MI5'ın polise destek olduğunu ayrıca soruşturmaya yüzlerce detektifin katıldığını açıkladı.

YOLCULARIN CİLDİNDE YANIKLAR OLUŞTU

Patlama sonucu bazı yolcuların cildinde yanıklar meydana geldi

'BÜYÜK BİR ALEV TOPU OLUŞTU'

İngiliz basını olayın ardından insanların panik halinde 'canlarını kurtarmak' için koştuğunu ve izdiham yaşandığını ayrıca görgü tanıklarının patlama kaynaklı 'büyük bir alev topu' oluştuğunu aktardıklarını yazdı.

​İngiltere Başbakanı Theresa May'in öğlen saatlerinde olayla ilgili olarak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık etmesi planlanıyor.

Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

Londra'da 7 Temmuz 2005'te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'den fazla kişi yaralanmıştı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

TRUMP: LONDRA'DA EZİK BİR TERÖRİST TARAFINDAN YAPILAN BİR BAŞKA SALDIRI

ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Londra'da ezik bir terörist tarafından yapılan bir başka saldırı. Scotland Yard'ın gözlem altında tuttuğu kaçık ve hasta insanlar var. Proaktif davranılmalı" ifadelerini kullandı.

​Açıklamalarını "Ezik teröristlere daha sert davranılmalı. İnternet onların başlıca üye kazandırma aracı. Bunu kesmeli ve daha iyi kullanmalıyız" sözleriyle sürdüren Trump ardından konuyu kendi ülkesine getirerek ABD'deki seyahat yasağının 'daha geniş kapsamlı' olması gerektiğini savundu.

​'ABD'DEKİ SEYAHAT YASAĞI DAHA GENİŞ VE SERT OLMALI'

Trump, "ABD'deki seyahat yasağı daha geniş, sert ve daha spesifik olmalı ancak aptalca bir şekilde bu siyaseten doğru olamıyor! Son 9 ayda IŞİD'e karşı (eski ABD Başkanı Barack) Obama yönetiminin 8 yılda yaptığından daha fazla ilerleme kaydettik. Garazkâr ve proaktif davranmalıyız" dedi.