Birleşik Krallık'ta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılık (Brexit) kararı çıkması, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

"Avrupa için marş" adlı dünkü gösteri yürüyüşü için her yaş grubundan katılımcılar, ülkenin en büyük parkı Hyde Park yakınında toplandı.

Farklı kentlerden AB taraftarlarının da destek verdiği gösteride protestocular, tarihi İngiliz Parlamentosu'na kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 saat süren protestoda, AB destekçisi binlerce kişi, yürüyüş boyunca Brexit kararına yönelik tepkilerini "Yüzde 48 AB'yi istiyor", "48'iz, daha fazla yalan, daha fazla nefret yok", "Birlikte daha güçlüyüz" gibi sloganlar atarak dile getirdi, "Ben Avrupamdan çıkmıyorum", "AB benim geleceğim", "Bizim geleceğimiz, bizim tercihimiz" ve "Ben İngilizim, ben Avrupalıyım" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler Parlamento Meydanı'na geldiklerinde, birlik mesajı taşıyan bazı popüler şarkıların sözlerini AB'ye uyarlayarak seslendirdi.

Yaklaşık 35 bin kişinin gösteriye katıldığını bildiren Londra polisi, olaysız geçen yürüyüşü helikopterler ile takip etti.