Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyinde bulunan Tottenham semtindeki bir otobüste çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan görüntüde, siyahî bir kişi, nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada Türk vatandaşına Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ediyor.

İngiltere'de Müslümanlarla ilgili haberlere ve analizlere yer veren "5Pillars" isimli sitenin yayınladığı görüntüde, siyahi kişi, Türk vatandaşının Müslüman kimliğine hakaret ettikten sonra ayağa kalkarak bağırmaya başlıyor. Kişinin, "Benimle başka bir dilde konuşma, kimse seni anlamıyor. Türkiye'ye dön de bu dili konuş. Ücretsiz devlet yardımlarından faydalanmak için burada, İngiltere'desin" dediği duyuluyor.

Otobüsten inerken "Bu, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'ne (UKIP) neden oy verilmesi gerektiğini gösteren nedenlerinden biri, sınırlar kapatılmalı. Neden buradasın, niye Türkiye'ye dönmüyorsun?" diyen siyahî kişi, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların daha kolay yürüyebilmeleri için kullandığı yürüteci otobüsten dışarı fırlatıyor.

Üç dakikalık görüntüde siyahî kişinin Türk vatandaşına hakaret ederken otobüsteki bazı kadınların gülüşmesi dikkati çekiyor.

İngiliz Parlamentosu'nda bir milletvekili bulunan UKIP, göçmen karşıtı ve aşırı sağ görüşleriyle biliniyor.