Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilotların grevi nedeniyle bugün için planlanan 830 kısa ve orta mesafeli uçuşun iptal edildiğini ve bu iptallerden 100 binden fazla yolcunun etkileneceğini bildirdi.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotların grevi nedeniyle cuma günü yapılması planlanan 3 bin uçuştan 830’unun gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.

İptal edilen uçuşlardan 100 binden fazla yolcunun etkileneceği ifade eden açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bugün de dahil olmak üzere 3 günlük grev nedeniyle toplamda 2 bin 618 uçuşun iptal edildiği ve bu iptallerden 315 binden yolcunun etkilendiği bildirildi. Yarın gerçekleştirilecek grev nedeniyle kaç uçuşun iptal edileceğinin ise gün içerisinde açıklanacağı duyuruldu.

Firmanın mağdur yolcular için en iyi çözümü bulmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, Ren-Main ve Münih bölgelerinde önlem olarak binlerce otel odasının rezerve edildiği ifade edildi.

Bünyesinde 9 bin 600 üye bulunan sendika, Lufthansa’dan geriye dönük olarak son 5 yılı da kapsayan yılda ortalama yüzde 3,66 ücret artışı talep ediyor.

VC'den daha önce yapılan açıklamada, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yapılan görüşmelerin, başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedilmişti.