Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikasına bağlı kabin personelinin grevi nedeniyle bugün yapılması planlanan 3 bin uçuştan 933'ünün gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 107 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine, Swiss, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

Lufthansa'da geçen hafta cuma gününden bu yana süren grev nedeniyle binden fazla uçuş iptal edilirken, yüz binlerce yolcu bu grevlerden etkilendi.

UFO tarafından 10 Kasım'da yapılan açıklamada, Lufthansa ile anlaşmaya varılamadığı belirtilerek grevin Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havalimanlarında tüm uçuşları kapsayacak şekilde 11 Kasım saat 04.00'ten 13 Kasım gece yarısına kadar devam edeceği bildirilmişti.

Lufthansa, kabin görevlilerine bir kereye mahsus olmak üzere daha önce 2 bin Euro ödenmesini öngören teklifini 3 bin avroya çıkarmış ve 2016 yılının Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 1,7 ücret artışı teklif etmişti. Ancak Lufthansa'nın, grevin acilen sona erdirilmesi için sunduğu söz konusu teklif UFO sendikası tarafından reddedilmişti.

UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor.

UFO'nun yanı sıra Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2014 yılının Nisan ayından bu yana pilotlar, 13 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.