Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkenin Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığını kaydederek, 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitmiş olacağını söyledi.

Macaristan son dönemlerde yasadışı yollarla ülkeye gelerek Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacı akınını durdurabilmek adına Sırbistan sınırına 3 metre yüksekliğinde tel örgü çekmişti. Gerekmesi halinde Hırvatistan sınırına da tel örgü çekebileceklerini kaydeden Macaristan Başbakanı Viktor Orban, bugün yaptığı açıklamada Macaristan-Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığını duyurdu. Ülkesinde yayın yapan bir radyoya konuşan Macar Başbakan, mülteci akınını durdurabilmek için tel örgü çekilmeye başladığını bildirerek, yüzlerde asker ve polisinde sınıra konuşlandırıldığını kaydetti. 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitmiş olacağını aktaran Orban, "Macaristan-Sırbistan sınırındaki gibi aynı önlemleri uygulamak zorundayız" dedi. 600 askerin tel örgü çekme çalışmalarına katıldığını belirten Macaristan Başbakanı Viktor Orban, gün boyunca ek olarak 500 askerin, hafta sonu da 700 askerin daha sınırına yerleştirildiğini söyledi.

IRVATİSTAN, SIRBİSTAN SINIRINDAKİ GEÇİŞ NOKTALARINI KAPATTI

Hırvatistan da, Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapattığı günden itibaren 11 bin sığınmacının ülkeye girmesinin ardından sınırdaki 8 geçiş noktasından 7'sini kapattı.

Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar Hırvatistan'a yönelmişti. Hırvatistan ise, Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapattığı günden itibaren 11 bin sığınmacının ülkeye girmesinin ardından Sırbistan sınırını kapatma kararı aldı. Hırvatistan'ın sığınmacı akınının devam etmesi üzerine Sırbistan sınırındaki 8 geçiş noktasından 7'sini kapattı. Başka seçeneklerinin kalmaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını savunan Hırvat yetkililer, aynı zamanda sınıra giden bazı yolların kapatıldığını aktardı. Çok sayıda sığınmacının karşılama merkezine götürüldüğü aktarılırken, bazı mültecilerin yürüyerek Slovenya'ya ulaşmayı planladıkları kaydedildi.

Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojic dün yaptığı açıklamada, ülkesinin tamamen dolduğunu belirterek sığınmacılara verdiği mesajda, "Artık gelmeyin. Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan'daki sığınma merkezlerinde kalın. Avrupa'ya giden yol bu değil. Artık otobüsler sizi oraya götürmez. Bu bir yalan" açıklamasını yapmıştı.