Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Makedonya-Sırbistan Ortak Bakanlar Kurulu" toplantısı yapıldı.

Başbakanlık Binası'ndaki toplantının ardından iki ülke arasında ekonomi, turizm, ulaşım, bilim, eğitim, teknoloji, kültür, sürdürülebilir kalkınma ve çevrenin korunması alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, toplantının ardından Makedon mevkidaşı Nikola Gruevski ile düzenledikleri basın toplantısında, iki ülke arasında ikinci kez düzenlenen Ortak Bakanlar Kurulu toplantısının son derece başarılı geçtiğini belirterek, toplantıda ulaşım, altyapı ve enerji alanlarında ortak projelerin ele alındığını söyledi.

Avusturya'dan başlayıp Sırbistan ve Makedonya üzerinden Yunanistan'a uzanan "Koridor 10" otoyolunu 2016'nın eylül ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Vuçiç, toplantıda Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan'ı birbirine bağlayacak demir yolu ve Vranje-Kumanova doğalgaz hattını da görüştüklerini ifade etti.

Makedonya Başbakanı Gruevski de bu tür toplantıların iki ülke arasındaki iyi siyasi ilişkilerin ekonomik ilişkilere olumlu yansıması için iyi bir temel oluşturduğunu vurguladı.

Gruevksi, toplantıda iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve üçüncü pazarlara açılma planlarının yanı sıra Çin'in bölgedeki projelerini de görüştüklerini söyledi.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç'e Makedonya ziyaretinde Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Savunma Bakanı Bratislav Gaşiç, Sağlık Bakanı Zlatibor Lonçar, Ekonomi Bakanı Jelyko Sertiç, İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zoran Mihayloviç, Madencilik ve Enerji Bakanı Aleksandar Antiç, Kültür ve Enformasyon Bakanı İvan Tasovats, Eğitim Bakanı Srcan Verbiç, Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç ve Tarım Bakanı Snejana Bogosavlyeviç Boşkoviç eşlik ediyor.

İki ülke arasındaki ilk Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı, 2013 yılında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılmıştı.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç, Üsküp'teki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Meclis Başkanı Trayko Velyanovski tarafından da kabul edilecek.