Eğitim Bakanı Mahdzir Halid Endonezya'da bir aydır devam eden orman yangınlarının neden olduğu yoğun duman nedeniyle Kelantan, Sarawak, Sabah, Labuan eyaletleri ve Borneo adası hariç ülkede okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi de hava kirliliğiyle mücadele için Singapur'un kullandığı teknolojileri almalarında bir sakınca görmediğini söyledi.

Komşusu Endonezya'daki orman yangınları nedeniyle hava kirliliğinin en üst seviyeye ulaştığı Malezya'nın 12 eyaleti ve 3 federal bölgesinin dumanla kaplandığı belirtiliyor.

Endonezya'da yaklaşık bir aydır devam eden yangınların neden olduğu hava kirliliği çok sayıda kişide solunum yolu enfeksiyonlarına yol açmış, yoğun duman nedeniyle bazı uçuşlar iptal edilmişti. Yetkililer Sumatra'da 52 bin hektar ve Kalimantan'da 138 bin hektar alanın kül olduğunu açıklamıştı.

Endonezya polisi yangınlar nedeniyle aralarında kağıt ve palmiye yağı şirketlerinin çalışanlarının da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına almıştı.