Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, Hollanda Hava Kuvvetleri'ne ait askeri nakliye uçağıyla Eindhoven Havaalanı'na getirilecek kalıntılar için düzenlenecek törene, Başbakan Mark Rutte, Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Savunma Bakanı Jeanine Hennis Plasschaert'in katılacağını bildirdi.

Kurban yakınlarının da katılacağı törenden sonra yeni kalıntılar, teşhis için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına nakledilecek. Kaza yerinden en son 8 Kasım'da kalıntılar getirtilmişti.

Askeri kışlada 3 ayı aşkın Hollandalıların yanı sıra Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan uzmanlar tarafından yürütülen teşhis işlemleri kapsamında, şimdiye kadar 289 yolcunun kimliği belirlenebildi. Teşhis işleminin aylar sürmesi bekleniyor.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerden 196'sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.