Malezya hükümeti, Hint Okyanusu'ndaki Maldivler'de uçak parçası olduğu düşünülen yeni bir parça bulunduğunu, bunun geçen yıl Malezya'dan Çin'e giderken kaybolan ve bir süre önce Reunion Adası'nda kanadı bulunan Malezya uçağına ait olup olmadığını tespit etmek için inceleneceğini açıkladı.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, Maldivler'de bulunan parça konusunda yaptığı açıklamada, bunun kayıp Malezya uçağına ait olduğu konusunda yorum yapmak için erken olduğunu söyledi. Malezyalı bakan, parçanın incelenmesi için Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesine bir ekibin gönderileceğini belirtti ancak parçanın ne olduğu konusunda detaylı bilgi vermedi.

Lai, parçayı inceleyecek Malezyalı ekibin öncelikle bunun bir uçağa ait olup olmadığını kesinleştireceğini ifade etti.

Malezya basınında yer alan haberlerde de Maldivler'deki parçanın birkaç hafta önce bulunduğu ve Reunion Adası'ndaki keşiften sonra yetkililerin dikkatini çektiği belirtildi.

Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğüne inanılan kayıp uçakla ilgili, Reunion Adası'nda iki hafta önce midye kabuklarıyla kaplı bir parça bulunana kadar herhangi bir ize rastlanmamıştı. Bulunan parçanın Boeing 777'ye ait "flaperon" olarak da bilinen, kanadın hareket edebilen üst kısmı olduğu açıklanmıştı. Malezyalı yetkililer, geçen hafta kalıntının kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olduğunun doğrulandığını bildirmişti. Fransız yetkililer de inceleme için Fransa'nın Toulouse kentine gönderilen parçanın kayıp uçağa ait olduğunu açıklamıştı.

Bu arada, Reunion Adası'nda arama çalışmaları da devam ediyor. Yerel belediye işçileri, adanın doğu kıyısını tarayarak kayalıklardan ve kumsaldan lastik ve eski giysi parçaları, plastik şişeler ve diğer nesneleri topluyor.

Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolmuştu.