Malezyalı yetkililer 6 büyüklüğündeki depremde sorumluyu buldu: Kutsal Kinabalu Dağı'nda çıplak poz veren 10 turist! Yerli kabileler, turistlerin 10 bufalo kurban ederek dağdan af dilemesini istiyor...

Önceki gün ülkede meydana gelen depreme Kinabalu Dağı’na tırmanırken yakalanan 11 dağcı hayatını kaybetmiş, sekizi kaybolmuştu.Sabah Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan depremden, geçen hafta dağın zirvesine çıkıp çıplak poz veren 10 turisti sorumlu tuttu, “Kutsal dağa saygısızlık ettiler” dedi. Kitingan ayrıca, ‘dağın ruhunu yatıştırmak’ için özel bir tören düzenleyeceklerini söyledi. Eyaletteki yerli topluluğun üyeleri de çıplak turistleri suçluyor, yerliler ‘çıplak turistlerin tuhaf hareketlerinin’ dağın ruhunu kızdırdığı kanısında. Turistlerin beşi hakkında yasal işlem başlatıldı. Bahsedilen turist grubunda yer alan iki Kanadalı, iki Hollandalı ve bir Alman daha geniş bir grubun parçasıydı ve pozları daha sonra sosyal medyada yayılmıştı. Yerli kabile liderlerinden Bobolian, turistlerin dağın ruhu için 10 bufalo kesme cezasına çarptırılmasını talep ediyor. 

ABD  Jeolojik Araştırmalar merkezi depremin Kinabalu dağına 54 kilometre mesafede, 10 km derinlikte gerçekleştiğini bildirmişti. Malezya’da ulusal yas ilan edildi. 4 bin 95 metre yüksekliğindeki Kinabalu Dağı ülkede ‘kutsal’ olarak nitelendiriliyor. (The Independent)