Mali'deki saldırıda 5 asker yaşamını yitirdi.

Moritanya haber ajansı El Ahbar'ın haberine göre, Ensaruddin grubunun sözcüsü Abdurrahman El Ensari, ajansı telefonla arayarak, ülkenin kuzeyindeki Boni kentinde saldırı düzenledikleri ve 5 Malili askerin öldüğüne ilişkin açıklamada bulundu.

Saatler süren saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını belirten El Ensari, ülkenin kuzeyinde Azavad bölgesini işgal eden Fransa ve BM'ye bağlı askerlere yönelik tehditlerini yineleyerek, saldırılarına devam edeceklerini ifade etti.

Öte yandan Malili yetkililer saldırıya ilişkin açıklama yapmadı.

Ülkedeki saldırılar son bir kaç hafta içinde arttı. En son önceki gün askeri konvoya düzenlenen mayınlı saldırıda 3 Fransız askeri yaşamını yitirmişti. Söz konusu saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Mali'deki radikal gruplardan Ensaruddin grubu, Iyad Ag Gali tarafından Ocak 2012'de kuruldu. Fransız ve BM güçlerini hedef alan grup, daha çok kuzeyde saldırılar düzenliyor. İslami Mağrib El Kaidesi'nin en önemli destekçisi olarak bilinen ve askeri darbenin yapıldığı 2012'den bu yana eylemler yapan Ensaruddin, çoğunlukla Tuareg kabilesi mensuplarından oluşuyor.