Mali'nin başkenti Bamako'da Radisson Otel'de en az 8 kişiden oluşan silahlı bir grubun, aralarında Türk Hava Yolları (THY) personelinin de bulunduğu en az 170 kişiyi rehin aldığı bildirildi. Olaylarda ikisi güvenlik görevlisi en az 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmak için operasyon başlattığı, operasyon sırasında 50'ye yakın rehinenin serbest kaldığı, kurtulan rehineler arasında THY’nin 5 personelinin de bulunduğu kaydedildi. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, rehin alınan kişiler arasında yer alan 5 personel kurtuldu.

Rehine krizinin yaşandığı, yüzde 90'ı dolu 190 odalı lüks otelde, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileri, Fransız havayolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketleri çalışanlarının da konakladığı ifade ediliyor.

Görgü tanıkları, birkaç kişinin çalıntı olduğu öne sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürdü.

Güvenlik yetkilileri, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı ve 170 kişinin rehin alındığı Radisson Otel'de Kuran-ı Kerim okuyabilen bazı rehinelerin serbest bırakıldığını ifade etti. Otelde rehine alınanlar arasında Nijeryalı milyarder Aliko Dangote'nin de bulunabileceğini belirten diplomatik kaynaklar, rehineler arasında 7 Çinli’nin olduğunu kaydetti.