Eser Şahin

Mars’ın yüzeyinde bulunan ya da bulunduğu iddia edilen cisim / canlılarla ilgili bilgiler ve bu bilgilerin NASAtarafından yalanlandığı haberler gelmeye devam ediyor. (ilginç bir kısır döngü olmaya başladı bu olay) NASA’nın Mars’tan görüntüler elde eden uzay aracı Curiosity’nin elde ettiği görüntülerde bu sefer Mars’ın yüzeyinde kocaman bir farenin olduğu görülüyor.

Uzayla ilgili araştırmalar yapan UFO Sightings Daily’nin haberine göre bu fare kocaman ve boyunun 3 metre boyunda olabileceği yönünde.

Bu açıklamalar NASA tarafından tekrar yalanlandı ve yapılan benzetmelerin, insan zihninin oynadığı bir oyun olduğu belirtildi. Buna sebep olarak insan beyninin şekilleri tanımlama eğiliminde olduğu ve bu hayvanın fare yerine başka bir hayvanın silüetine benzese bu sefer o hayvanın yaşadığı şeklinde bir algı oluşacağı açıklandı.

UDO Sightings Daily’nin haberine göre ise bu görüntünün belki de bir kaya olabileceği fakat görüntünün hala net olarak incelenmediği, incelense de kamuoyuna bir açıklama yapılmayacağını belirtiyor. Aşağıda bu görüntülerin yer aldığı videoyu izleyebilirsiniz. (Webtekno)

mars-mouse2-389349.jpg