Irak'ın Kerkük vilayetindeki Bedir Tugayı Kuzey Bölgesi Sorumlusu Muhammet Mehdi Bayatlı, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, "Türkiye'ye karşı savaş ilan eden unsurların topraklarımıza sığınmaları mümkün değildir" dedi.

Bayatlı, Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu kasabasında bir aylık savaş eğitimi alan Haşdi Şabi (Şii milis gücü) askerlerin mezuniyet törenine katıldı.

Bölgenin durumu hakkında gazetecilere açıklama yapan Bayatlı, "Başta terör örgütü DAEŞ olmak üzere bölgedeki tüm terör örgütlerinin ortadan kaldırılması için savaşmaya devam edeceğiz. Komşu ülke Türkiye'ye savaş ilanında bulunan PKK'ya da Irak toprakları içerisinde müsamaha gösterilmeyecektir. Bu örgütün bölgedeki varlığına kesinlikle izin verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

PKK'nın tüm dünya devletleri tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini hatırlatan Bayatlı, "Söz konusu örgütün Irak'taki varlığı yasal değildir. Irak merkezi hükümeti buna izin vermedi. Bu sebepten dolayı Türkiye'ye zarar veren örgütlerin topraklarımızda kalmasını istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"KERKÜK'TEKİ BEŞİRİ KÖYÜ YAKINDA KURTARILACAK"

Haşdi Şabi Kuzey Bölgesi Komutanı Yılmaz Şehbaz ise yaklaşık iki yıldır terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşiri köyüne, yakın zamanda operasyon düzenleneceğine değinerek, olası bir operasyon için Bağdat ile irtibat halinde olduklarını söyledi.

"Önümüzdeki hafta Bağdat'ta Beşir kasabasının kurtarılması için özel bir toplantı yapılacaktır" diyen Şehbaz "Şubat ayından önce Beşir geri alınacaktır. Operasyonda, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Haşdi Şabi, Peşmerge ve bölgedeki diğer tüm güçlerin yer alması bekleniliyor" ifadelerini kullandı.

Beşiri köyünün bu kadar süredir neden hala örgütün elinde olduğuna dair ise Şehbaz, "Teröristlere karşı mücadele eden güçler arasında ciddi koordinasyon eksikliği var. Bunun yanında Bağdat'ın yoğunlaştığı Enbar'daki Ramadi operasyonundan dolayı, gerekli destek sağlanamadı" yorumunu yaptı.