Güney Kore Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, MERS virüsüne karşı etkin mücadele yürütülen ülkede hiçbir yeni vaka ile karşılaşılmadığı bildirildi.

Ülkede ilk kez 20 Mayıs'ta tespit edilen virüsten bugüne kadar 166 kişinin etkilendiği ve 24 kişinin hayatına mal olan salgının paniğe neden olduğu belirtildi.

Gözlem altına alınan 12 bin vatandaşın hasta olmadığı anlaşılırken, MERS virüsüne yakalanan 36 kişi de tamamen tedavi edildi. MERS kontrol birimi yetkilileri de "salgının artık azalmaya başladığını" açıkladı.

Öte yandan ülke virüsten tamamen temizlenmiş değil. Yaklaşık 5 bin 200 kişinin kişinin salgına yakalananlarla temas etmiş olma ihtimaline karşın başkalarıyla teması kesilirken, 15 hastanın da durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Ortadoğu Solunum Sendromu olarak da bilinen MERS, ilk kez 2012 yılının Eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmıştı.

Ülkede son üç yılda MERS teşhisi koyulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti. MERS-CoV virüsünün neden olduğu hastalık, nefes darlığı, öksürük ve ateş gibi belirtiler gösteriyor. MERS, kimi vakalarda zatürree ve böbrek yetmezliğine yol açıyor. MERS için aşı ya da belirli bir tedavi yöntemi bulunmuyor.