Yerin 25 metre altına yapılması planlanan bodrum katında, dönme dolaptan, yüzme havuzuna, tenis kortundan, klasik otomobillerin sergileneceği bir sergi salonuna kadar çok sayıda ayrı bölüm bulunuyor. Ancak böylesi bir mega proje Londra'daki büyükelçilikleri de teyakkuza geçirmiş durumda. Özellikle Hunt'ın komşusu olan Fransa'nın İngiltere Büyükelçisi Sylvie Bermann, bu projenin hayata geçirilmesinin kendi konutunun 'bütünlüğü ve dokunuzlmazlığına' yönelik bir ihlal olduğu kanısında...

Her şey İngiliz emlak devi Jon Hunt'ın Londra'nın batısındaki dünyanın en zengin muhitlerinden biri olan Kensington Palace Gardens sokağında bulunan malikanesine dev bir bir bodrum katı yaptırmak istemesiyle başladı. Hunt'ın planı 3 katlı malikanesine 5 katlı bir bodrum eklemekti. Plan, kapalı havuz, soyunma odaları, sanat galerisi ve Hunt'ın klasik otomobillerini sergileyebileceği bir başka galeri daha içeriyor. Ancak, derinliği yerin 25 metre altına kadar inmesi planlanan bodrum katı projesi, Hunt'ın komşusu olan Fransa'nın İngiltere Büyükelçisi Sylvie Bermann'ı rahatsız etti. Olay yargıya taşındı. Ancak mahkeme Hunt'ı haklı buldu.

56918aa7c03c0e3c8cedb865.jpg


'DEV BODRUM KATI'NA KARŞI DİPLOMATİK TAARRUZ

56918aebc03c0e3c8cedb867.jpg
Bunun üzerine Fransız, Suudi, Hint, Lübnanlı, Japon ve Rus diplomatlar Foxtons Emlak Acentesi'nin milyarder sahibi Hunt'ın mega bodrum katı projesinin durdurmak için bir araya geldi. Diplomatların görevli bulundukları ülkelerdeki diplomatik ilişkilerini, ayrıcalıklarını, ve dokunulmazlıklarını belirleyen uluslararası bir anlaşma olan 1961 Viyana Konvansiyonu çerçevesinde diplomatlar, Hunt'ın projesini durdurmaya çalışıyor.

Financial Times'ın haberine göre Fransa Büyükelçiliği davayı temyiz mahkemesine taşıyacak. Yine gazetenin aktardığına göre aynı sokakta yaşayan diğer ülkelerin üst düzey diplomatları da bir mektup yazarak Kraliçe'ye ve Dış İlişkiler Ofisi'ne durumu bildirdiler.

Mektupta '1961 Viyana Konavansiyonu çerçevesinde diplomatik haklara gönderme yapılarak, 'konutlarımızın toprak bütünlüğünü koruyun' çağrısı yapıldı.

Fransız Büyükelçiliği, daha önce Marlboro Dükü'nün yaşadığı binayı 1946 yılında kiralamıştı.

Öte yandan Hunt ve eşi Lois 2005 yılında 15.75 milyon Euro'ya aldıkları ev için 'Mega Bodrum' çalışmalarına başlamış durumda...

56918812c03c0e3c8cedb861.jpg
BODRUM KATINA DÖNME DOLAP KOYACAKLAR

Hunt'ın dev bodrum katı projesi ise bir hayli ilginç. Zira klasik otomobillerin sergileneceği bölümün sonunda bir dönme dolap yapılarak motosiklet ve araçların bu sistemle sergilenmesi planlanıyor. Ayrıca Hunt, yer altından 55 metre genişletme yaparak bu bölüme, kapalı yüzme havuzu ve tenis kortu yaptırmayı düşünüyor.

DÜNYANIN EN PAHALI SOKAĞI OLABİLİR

Hunt'ın evinin bulunduğu sokak dünyanın en pahalı sokaklarından biri olarak biliniyor. Burada bulunan malikanelerin fiyatları 50 milyon ila 120 milyon Euro arasında değişiyor.