Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin karşı karşıya kaldığı her türlü terör tehdidi ve meydan okumalara karşı teyakkuz halinde ve hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Mısır yolcu uçağının radardan kaybolmasının ardından başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda yapılan üst düzey Milli Güvenlik Konseyi toplantısının üçüncü sonuç bildirisinde, terör örgütleri ile uzantılarının krizler yarattığı ve bölgenin çeşitli güvenlik sorunları yaşadığı bir zaman diliminde, Mısır'ın terörle mücadele ve sınır güvenliği konusunda harcadığı çabaları sürdüreceği vurgulandı.

Bölgede yaşanan gelişmeler ve mevcut krizlerin Mısır'ın milli güvenliğine etkilerinin de görüşüldüğü kaydedilen bildiride, bölgedeki ülkelerin egemenliğini korumak, krizlerin siyasi çözümlerle son bulmasına ve barışa katkı sağlamak için Arap dünyasının ortak çalışmalarının güçlendirilmesi ve safların birleştirilmesinin önemine işaret edildi.

Sisi'nin "devlet kurumları ve vatandaşların güvenliği için her türlü terör tehdidi ve meydan okumalara karşı hazırlıklı ve teyakkuzda olunması" çağrısında bulunduğu ifade edilen bildiride, radardan kaybolan Mısır yolcu uçağına ilişkin yeni bir açıklama yapılmadı.

Milli Güvenlik Konseyi toplantısının birinci bildirisinde, kaybolan yolcu uçağına ilişkin değerlendirmeler yer alırken, ikinci bildiride fiyat pahalılığı başta olmak üzere ülkenin iç meselelerine ilişkin konulara yer verilmişti.

Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, dün 02.45’te Akdeniz’de radardan kaybolmuştu.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebatın bulunduğu, bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğer 9'ununun ise İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı.