Mısır yönetiminin, "Garibanlar Devrimi" sloganıyla bugün yapılması beklenen gösterilere karşı tüm camilerin namazların ardından hemen kapatılması başta olmak üzere bir dizi önlem aldığı bildirildi.
      
Mısır Vakıflar Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Muhammed Muhtar Cuma, ülkedeki hayat pahalılığını protesto etmek için planlanan gösteriler nedeniyle camilerdeki hareketliliğin gözlenmesi amacıyla bir ekip görevlendirdi.     

Cuma'nın göstericilerin kullanmaması için tüm namazların ardından camilerin hemen kapatılması yönünde talimat verdiği ifade edildi.     

Karar gereği ülkedeki 120 bin caminin namazların hemen ardından kapatılacağı ve muhtemel kargaşaları önlemek için tüm personelin hazır bulunacağı belirtildi.
      
Vakıflar Bakanlığının ayrıca tüm camilerde "tahribat uyarısı ve Mısır'ı korumanın önemi" konulu hutbe okutacağı kaydedildi.     

TAHRİR MEYDANI'NDAKİ METRO İSTASYONU KAPATILDI     

Mısır'da toplumsal olayların merkezinde yer alan başkent Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki "Es-Sedat" metro istasyonu da gösteriler dolayısıyla kapatıldı.     

Mısır basınında yer alan haberlere göre, Metro İdaresi vatmanlara "olası sabotaj eylemlerinin engellenmesi ve yolcuların güvenliğinin sağlanması için Sedat durağında durmama" talimatı verdi.     

Gösteriler öncesi başta Kahire olmak üzere ülkenin birçok kentinde de yoğun güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.     

Mısır’da sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Haraketi" lideri Yasir el-Umde, "Garibanlar Devrimi" sloganı ile 11 Kasım Cuma günü ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.     

Tahrir Meydanı, Hüsnü Mübarek rejimine son veren gösterilerin merkezi olmuş ve 25 Ocak 2011'deki devrimin sembolü haline gelmişti.