Mısır ordusunun ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Sina Yarımadası'nda gerçekleştirdiği operasyonlarda 29 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Mısır Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ordu güçlerinin hava kuvvetlerinin yanı sıra polislerin de destek verdiği operasyonlarında 29 teröristin öldürüldüğü" belirtildi.

Ariş, Şeyh Zuveyd ve Refah kentleri ile Sina'nın orta kesimlerinde bulunan bazı bölgeleri kapsayan söz konusu operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren terör gruplarına mensup 29 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de yakalandığı kaydedildi. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda askeri mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan maddenin de ele geçirildiği aktarıldı.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.