Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyesi Salih Rafet, Filistin radyosuna yaptığı açıklamada, Mısır istihbaratından bir heyetin Gazze'deki son durum ve Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan dolaylı müzakereleri görüşmek için salı günü Ramallah'a geldiğini belirtti.

Heyetin ilerleyen saatlerde, Gazze ablukasının kaldırılması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere İsrail tarafına geçeceğini aktaran Rafet, Filistin heyetinin bu konudaki görüşmelere hazırlıklı olduğunu ifade etti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda 579'u çocuk 2 bin 148 Filistinli hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 67 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 72 kişinin öldüğü açıklanmıştı.