Paris-Kahire seferi sırasında Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait uçaktaki yolculara ait ceset parçalarına ulaşıldığı bildirildi.

Mısır Hava Yolları Şirketi Müdürü Safvet Müslim, yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin, 56 yolcusu ve 10 mürettebatıyla havalandıktan sonra radardan kaybolan Mısır Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi MS804 sefer sayılı uçaktaki yolculara ait ceset parçalarına ulaşıldığını ve Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirtti.

Ceset parçalarının ailelerden alınan DNA örnekleriyle eşleştirilerek, kimliklerin tespit edileceğini aktaran Müslim, uçağın teknik bir arıza neticesinde düştüğü yönündeki haberlere ilişkin ise olayın yargı sürecine intikal ettiğini ifade ederek, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmasının doğru olmadığını bildirdi.

Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, perşembe günü 02:45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasında radardan kaybolmuştu.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu, bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, 1'inin İngiliz, 1'inin Belçikalı, 1'inin Kuveytli, 1'inin Suudi Arabistanlı, 1'inin Sudanlı, 1'inin Çadlı, 1'inin Portekizli, 1'inin Cezayirli ve 1'inin Kanadalı olduğu açıklanmıştı.