Mısır resmi haber ajansı MENA, hava korsanının K38 No'lu koltukta oturan Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurmuştu.

Dünyaya ayağa kaldıran hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın, uçakta kimliği bilinmeyen bir şahısla görüldüğü bu fotoğraf, İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yayınlandı.

Ancak daha sonra uçağı kaçıran kişinin Samaha değil, geçmişte Mısır askeri istihbaratında subay olarak görev yapan Seyfettin Mustafa olduğu ortaya çıktı.

Fotoğrafta hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın üzerinde intihar yeleği gibi duran bir düzenek görünüyor...

Üzerinde canlı bomba yeleği bulunduğunu söyleyen Mustafa, Larnaka’da eski eşi Marina Parashu’ya bir mektup vermiş ve Mısır cezaevlerinde bulunan bazı kadın hükümlülerin serbest bırakılmasını istemişti.

Parashu da hava korsanı eski eşinin daha önce ismi açıklanan öğretim üyesi İbrahim Samaha değil, geçmişte Mısır ordusunda subaylık yapan Seyfettin Mustafa olduğunu açıkladı. Mısır da daha sonra hava korsanının kimliğini doğruladı.

Saatler süren dehşet anlarının ardından teslim olan hava korsanı tutuklandı. Yolcuların tamamı kurtarıldı. Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söylemişti.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı, olayın terör eylemi olmadığını belirtti. Bakanlık'tan bir yetkili, yaşananları "psikolojik açıdan dengesiz bir kişinin bireysel eylemi" olarak niteledi.

Doğan Haber Ajansı, Güney Kıbrıslı yetkililere dayandırdığı haberinde, Mısır uçağını kaçıran korsanın üzerinde patlayıcı bulunmadığını bildirdi. Yetkililer, hava korsanının üzerindeki düzeneğin sahte olduğunu açıkladı.