Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Minya Ceza Mahkemesi, "İhvan'a üye olmak ve Rabia ile Nahda meydanlarındaki gösterilerin güvenlik güçleri tarafından dağıtıldığı sırada polis merkezi ve yargı binalarına yönelik saldırılar düzenlemek" suçlamasıyla 119 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında 8 kişinin idamına, 77'sinin de müebbet hapsine hükmetti.

Duruşmada 5 kişinin beraat ettiği belirtilirken, 29 kişinin de 10 ila 15 yıl arasında değişen ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Karara temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıkların, haklarında çıkan tüm kararlara itiraz edecekleri aktarıldı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahale ve ardından başlatılan darbe karşıtı gösteriler, insan hakları kuruluşlarının ifadesiyle "Mısır'ın modern tarihinde eşi görülmemiş kitlesel ölümlere" yol açacak şekilde bastırıldı.

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü'nün verilerine göre askeri müdahalenin ardından en az bin 400 darbe karşıtı öldürüldü, 40 binden fazlası da tutuklandı.