Mısır'da kapatılan El-İstiklal Partisi liderlerinden Mecdi Karkar ve Mecdi Hüseyin başta olmak üzere onlarca kişinin, yargılandıkları 20'den fazla davadan beraat ettiği bildirildi.

Sanıkların avukatlarından Halid el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire'de 4 mahkemede başta "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak", "Selefi Cephe" ve "Ensar Beyt el-Makdis" davaları olmak üzere 20'den fazla davadan yargılanan onlarca sanığın serbest bırakılmasına karar verildiğini söyledi.

Mısri, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'a üye olmak davasından yargılananların tamamının dünkü duruşmada serbest bırakılmalarına karar verildiğini, devlet güvenlik savcılığının ise bugün karara itiraz etmesinin beklendiğini belirtti.

Kurucuları arasında İstiklal Partisi ve Selefi Cephe'nin de bulunduğu ve ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyen "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak", Mısır hükümeti tarafından 30 Ekim 2014'te yasaklanmıştı.