Mısır'ın başkenti Kahire ve Dimyat'ta, dün polis ile silahlı gruplar arasından çıkan çatışmalarda silahlı gruplara mensup 4 kişinin öldüğü, 6 polisin de yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından dün akşam yapılan yazılı açıklamada, Dimyat'ın Ras el-Ber ilçesinde düzenlenen baskın sırasında silahlı kişilerce güvenlik güçlerine ateş açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin kaçtığı, Dimyat Emniyet Müdürü Yardımcısı Mustafa Ahmed Mukbil ile 5 polisin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, Abdullah Şukri, Ahmed Aşmavi ve Mahmud Abduttevvab'ın da gözaltına alındığı aktarıldı.

Ayrıca başkent Kahire'nin güneyindeki 15 Mayıs ilçesinde güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldürüldüğü vurgulandı.

Söz konusu çatışmalarda ölen kişilerin radikal görüşlere sahip olduğu ve geçen ay Helvan'da 8 polisin öldüğü saldırıyla bağlantıları bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, avukat Ahmed Mefrah, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Ocak ayından bu yana "polisler ve siviller arasında çıkan çatışmalarda" 42 kişinin öldüğünü belirterek "İçişleri Bakanlığının silahlı çatışmalara dayandırdığı söz konusu ölüm olayları hakkında delil yoktur. Bu durum, olayların doğruluğu konusunda şüphelenmemize yol açıyor." değerlendirmesini yaptı.

Mısır İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs'ta Helvan'da emniyet güçlerini taşıyan otobüsün hedef alınması sonucu 8 polisin öldüğünü açıklamıştı.

Terör örgütü DAEŞ'e bağlı Amak haber sitesinde yer alan haberde, militanların Kahire'nin güney kesimindeki Helvan semtinde güvenlik güçlerinin bulunduğu otobüse silahlı saldırı düzenleyerek 8 kişiyi öldürdüğü bilgisine yer verilmişti.

Başta Sina Yarımadası olmak üzere Mısır'ın çeşitli bölgelerinde Kasım 2014'te DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.