Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Sina vilayetindeki Refah Merkez Hastanesi önünde, yola yerleştirilen bomba askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Olayda 4 asker öldü, 4'ü yaralandı.

Olay yerinin ordu ve polis güçleri tarafından güvenlik çemberine alındığı, saldırganların yakalanması için de operasyon başlatıldığı bildirildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, olaya ilişkin Mısır resmi makamlarından da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mısır'ın başta Sina bölgesi olmak üzere birçok kentinde son aylarda güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenleniyor.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.