Mısır'ın bazı illerini etkisi altına alan şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi sebebiyle ölenlerin sayısının 29'a yükseldiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışın sebep olduğu sel felaketi sonucu ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini, yaralanan 72 kişinin tedavisinin ise devam ettiğini söyledi.

Mücahid, olumsuz hava şartları sebebiyle şu ana kadar yaşanan can kayıplarının illere göre dağılımına ilişkin açıklamasında, Kızıldeniz'de 9, Güney Sina'da 9, Suhac'da 8 ve Kina ilinde de 3 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, sel nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için 11 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı verdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, sel nedeniyle altyapısı zarar gören bölgelerin kısa sürede yapılandırma çalışmalarının yürütüleceği de belirtildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve sel nedeniyle çeşitli kentlerde 18 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Mısır Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sözcüsü Vehid Suudi de ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava şartlarının bir hafta daha devam edeceğini açıklamıştı.