Mısır'ın Sina Yarımadası'nda meydana gelen şiddet olaylarında 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Sina iline bağlı Şeyh Zuveyd kentinde evlerine bir havan mermisinin düşmesi sonucu aynı aileden 3 çocuk hayatını kaybetti, biri kadın 2 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da El-Ariş kentinde polise ait zırhlı aracın geçtiği sırada yolun kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 11 polisin yaralandığı belirtildi.

Kuzey Sina'daki silahlı gruplardan "Sina Vilayeti" adlı örgüt kendisine ait internet sitesinde söz konusu saldırıyı üstlendi.

 ŞEYH ZUVEYD'DE GÜVENLİK GÜÇLERİYLE SİLAHLI GRUPLAR ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze sınırındaki Şeyh Zuveyd'de güvenlik güçlerinin silahlı grupların mevzilerine yönelik bu sabah başlattığı operasyonlar kapsamında iki taraf arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.