Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarında batan göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 204'e yükseldiği bildirildi.

Kefr Eş-Şeyh vilayeti Mutubas ilçesi Belediye Başkanı Ala Abdussettar, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta batan ve bugün su yüzeyine çıkarılan teknede, 33 kişinin daha cesedine ulaşıldığını belirtti.

Abdussettar, böylece tekne kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 204'e yükseldiğini kaydetti.

Cesedi bulunanlar arasında 4 yaşında bir çocuğun da olduğunu ifade eden Abdussettar, ölenlerden bazılarının kimliklerinin yakınları tarafından tespit edildiğini aktardı.

Kefr Eş-Şeyh'ten Akdeniz'e açılan göçmen teknesi 21 Eylül Çarşamba günü Buhayra açıklarında batmış, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda 164 kaçağın kurtarıldığı belirtilmişti.

Mısır makamları batan teknede bulunan kişi sayısı hakkında 300 ve 600 olmak üzere iki farklı açıklama yaparken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ise bu sayının 450 olduğunu öngördüklerini açıklamıştı.

İçinde Sudan, Eritre, Somali ve Mısır uyruklu kişilerin bulunduğu belirtilen tekne bugün su yüzeyine çıkarılmıştı.

Şu ana kadar kurtarılan ve cesedine ulaşılan toplam göçmen sayısından yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre, teknede en az 368 kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi.