Rusya'nın başkenti Moskova'da tekstil ürünleri imal eden bir fabrikada çıkan yangında 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığının verilerine göre, Moskova'daki Stromınka Caddesi'nde yer alan bir fabrikada gece saatlerinde yangın çıktı. Yangın söndürme ve arama kurtarma çalışmalarının ardından yapılan açıklamada, olayda 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, özel bir işletmeye ait olan fabrikada çeşitli tekstil ürünleri imal edildiği ve fabrikada çalışan işçilerin bir bölümünün aynı binada kaldığı ifade edildi.

Rusya İnsan Hakları Ombudsmanı Pavel Astahov ise yangında ölen 12 kişiden üçünün çocuk olduğunu açıkladı.

ABD-MEKSİKA SINIRINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 24 KİŞİ YAKALANDI

ABD'nin Arizona eyaletinin Meksika sınırında yapılan operasyonda, uyuşturucu karteli üyesi 24 kişinin yakalandığı bildirildi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu (ICE) Sözcüsü Gillian Christensen, ABD'li ve Meksikalı emniyet güçlerinin cuma günü uyuşturucu kaçakçılığına karşı ortaklaşa operasyon yürüttüğünü bildirdi.

Üst düzey gizlilikle yapılan operasyonda, Sinaloa uyuşturucu kartelinin üst düzey üyesi oldukları öne sürülen 24 kişinin yakalandığını belirten Christensen, birçok silah ile çok miktarda uyuşturucu maddenin de ele geçirildiği kaydetti.

Christensen, milyonlarca dolarlık uyuşturucu maddenin Meksika'dan ABD'ye sokulmasından sorumlu olan bu kartelin, milyonlarca dolar ve silahı da yasa dışı yollardan Meksika'ya götürdüğünü söyledi.

Christensen, ayrıca, ICE'nin Meksika hükümetinin suç örgütlerini ortadan kaldırılması ve Sinaloa karteline baskı yapma yönünde attığı adımları takdir ettiklerini ifade etti.

ABD'nin iadelerini istemesi beklenen 24 kişinin Meksikalı yetkililerin gözetiminde tutulduğu aktarıldı.

Sinaloa uyuşturucu kartelinin lideri "El Chapo" lakaplı Joaquin Archivaldo Guzman Loera, ilk kez 1993'te hapse girmiş, 2001’de çamaşır sepeti içine saklanarak kaçmış, 23 Şubat 2014’te Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde ABD ve Meksika tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.

Ülkenin en iyi korunan Altiplano Hapishanesine gönderilen Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıktaki inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden firar etmiş, 8 Ocak'ta yakalandıktan sonra Altiplano Hapishanesine tekrar konulmuştu. Meksika hükümeti, Guzman’ın ABD’ye iade sürecinin başlatıldığını açıklamıştı.