Muhaliflerin çatı yapılanması Fetih Ordusu komutanlarından Cabir Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Birliklerimiz, İdlib-Lazkiye yolu üzerindeki Eriha ilçesine bağlı Kiyaset, Muhambil, Bisenkul beldesi ile Ayn el-Hamra, Tel Humke ve stratejik öneme sahip Nebi Yunus zirvesindeki Tel Cubul Ahmar köylerinin kontrolünü ele geçirdi" dedi.

Salih, İdlib-Lazkiye yolu üzerinde rejim güçlerine ait birçok askeri kontrol noktasının denetimini de ele geçirdiklerini belirterek, "Kiyaset beldesinde çok sayıda askeri araç ile askeri mühimmat ele geçirdik. İdlib'in güneyindeki Eriha beldesinin batısında Esed güçleri ağır zayiat verdi. Rejim güçlerini Lazkiye'ye kadar kovalayacağız. Şimdi hedefimiz Lazkiye" diye konuştu.

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak), Nusra Cephesi gibi grupların, Fetih Ordusu (Ceyşu'l Feth) adı altında, nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.