IFO Piyasa Araştırma Enstitüsü, ülkeye gelen mültecilerin maliyetiyle ilgili yaptığı geniş çaplı araştırmada Almanya'nın alacağı 1 milyon 100 bin mültecinin ülkeye yıllık maliyetinin 21 milyar Euro olacağını açıkladı.

Almanya'nın Münih kentinde bulunan IFO Piyasa Araştırma Enstitüsü, ülkeye gelen mültecilerin maliyetiyle ilgili yaptığı geniş çaplı araştırmayı kamuoyuna sundu. Almanya'nın bu zamana kadar aldığı 800 bin mültecinin ülkeye 10 milyara mal olduğunu açıklayan enstitüsü, mültecilerle ilgili olarak son yaptığı araştırmada ise konaklama, yiyecek, gündüz bakım merkezleri, okullar, Almanca kursları ve eğitim gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için 21 milyarlık bir bütçenin harcanmasının gerektiği ortaya koydu. IFO Enstitüsü adına açıklamada bulunan Gabriel Felbermayr, Almanya'ya gelen mültecilerin eğitimin ve mesleki tecrübelerinin Avrupa standartlarından uzak olduğunu ancak yüzde 40'ının eğitimli olduğunu açıkladı. Felbermayr, mültecilerin iş piyasasına katılabilmeleri için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini ve bunu da ülkeye ek maliyet getireceğini bildirildi.

Mültecilerin ülkeye getireceği ağır mali yükün hafifletebilmesi için genç mültecilerin bir taraftan Almanca ve mesleki kurslara devam ederken diğer yandan da çalışmalarını kolaylaştırılması teklif edildi.